Föräldraföreningen

Föräldraföreningen – för föräldrarnas engagemang i skolan

Föräldrar till elever på Montessoriskolan Casa ger sitt stöd till skolan genom ett aktivt engagemang via Föräldraföreningen. Föräldraföreningen verkar för ökad gemenskap mellan föräldrarna och är språkrör i gemensamma intressen. Genom att leda föräldraengagemanget bidrar föreningen till att stödja skolans verksamhet och pedagogik.

Föräldraengagemanget möjliggör skolresor, utflykter och mycket annat på samtliga stadier. Föräldrar bidrar främst som medlemmar och genom deltagande i arbetsgrupper, städning och julbasar.

Allaktivitetsdagar
En dag per termin genomförs en så kallad allaktivitetsdag med alla föräldrarna. Varje familj tillhör en arbetsgrupp. Föräldrarna träffas på skolan i sina arbetsgrupper och utför diverse sysslor tillsammans såsom snickra, måla, arbeta i trädgården och tillverka skolmaterial – allt för att bibehålla trivseln i skolmiljön och för att träffa varandra.

Städning
Storstädning görs vid terminsstarterna. Hälften av familjerna deltar i augusti och resterande i januari. Vidare utför föräldrarna daglig städning av elevernas klassrum, vilket innebär att varje familj ansvarar för städning av tilldelat städområde ungefär en gång per månad.

Julbasar

Alla föräldrar är engagerade i julbasaren, som är en härlig sammankomst för skolans familjer och anhöriga. Julbasaren är även ett tillfälle för allmänheten att besöka skolan. Julbasaren är Föräldraföreningens största inkomstkälla och går av stapeln lördagen före första advent.

Tack vare föräldraengagemanget kan föreningen årligen dela ut ekonomiskt bidrag till:

  • Förskolans utflykt och andra aktiviteter, såsom besök av Papa Theo.
  • Lågstadiets skolresa med övernattning.
  • Mellanstadiets lägerskola i Vålådalen.
  • Årskurs 9:s skolresa.
  • Lek- och utemateriel till förskola och högstadium.

I samband med skolavslutningen brukar vi visa föräldrarnas uppskattning till skolans fantastiska personal med en avslutningslunch och inköp av blommor.

Har ni frågor eller förslag till Föräldraföreningen är ni välkomna att kontakta oss på: ff@casagbg.se

En sammanställning av vad vi gjort skickas ut som en årsberättelse via skolans lärplattform en gång om året.

Ditt stöd som förälder till barn på Casa är viktigt och gör skillnad!
För att din familj skall bli medlem kan du swisha 500 kronor till: 123 145 15 33

Tack för ert stöd!

Drivs med WordPress | Tema: HoneyBee av SpiceThemes